Bel ons op 06-20227015 info@bureau-stap.nl

Dynamische Rust

Rust waar je energie van krijgt. Dat is wat Susanne en ik Dynamische Rust noemen.stap bewust
Het is als water in een waterval. Bovenaan kabbelt het water rustig mee in de stroming. Het is er stil. Dan begint het water steeds harder te stromen naar 1 plek en valt het met een enorme snelheid naar beneden. Wat een dynamiek!
Hoe verder je van de meest dynamische plek af komt, hoe rustiger het weer wordt. 

Er zit een enorme tegenstrijdigheid die je uiteindelijk helpt balans te hebben in je leven. 

Zelf kan ik niet stil zitten. Ik heb last van wiebelbenen. Benen die altijd willen bewegen en protesteren wanneer ze stil moeten zitten. Rustig zitten en niks doen leidt bij mij niet tot rust maar tot meer onrust.
Hardlopen, fietsen, tuinieren, kortom actief bezig, zijn is mijn remedie tegen deze wiebelbenen. Maar wat als er steeds meer beweging nodig is om rustig te worden? Wat als bewegen een doel wordt in plaats van een middel? Dan raak je overbelast. Dan schiet je je doel voorbij. Dat is wat er met mij aan de hand was. Ik kon alleen nog maar actief bezig zijn. Zodra ik ging zitten werd ik moe en dat was toch niet de bedoeling?
Ik leer op welke manier ik het woord Rust kan uitoefen. Gewoon door uit te proberen: lezen, yoga, thee drinken, een spelletje doen. Het is lastig maar als het wel lukt ervaar ik meer rust na dynamiek. 

Susanne en ik zijn ervaringsprofessionals in Dynamische Rust. Allebei op onze eigen manier met onze eigen invulling.
Wij ontwikkelen programma’s voor werkgevers die hun medewerkers willen helpen bij het ontwikkelen van Dynamische Rust.
Wil je meer weten, laat dan van je horen.