Bel ons op 06-20227015 info@bureau-stap.nl

Hardlopen tijdens zomervakantie

Eindelijk is het zo ver. Het is zomervakantie. Al weken kijken we er verlangend naar uit. 

hardlopen tijdens zomervakantieWe pakken onze kampeerspullen, vullen onze tassen met kleding en dan gaan we!

Onderin de auto liggen, zoals altijd, mijn hardloopschoenen. En ergens achterin mijn hoofd liggen vage hardloopplannen voor de vakantie. Mijn voornemen is om de eerste week niet te gaan hardlopen. 

hardlopen tijdens zomervakantie

We ontwikkelen een prettig vakantieritme. We zijn geen uitslapers dus zitten op tijd aan het ontbijt. Wij houden van actief bezig zijn. We wandelen, fietsen, klimmen en zwemmen veel en aan het einde van de dag zijn mijn beentjes wel weer toe aan rust. 

Week 1: ik denk nauwelijks aan hardlopen.

Week 2: ik merk dat ik niet zoveel zin heb. Ik benoem dit en krijg de opmerking: ‘Iets wat je een heel jaar doet meg je nu best 3 weken even niet doen. Daar overkomt je niks van.’ Ja, dat is eigenlijk wel waar. 

hardlopen tijdens zomervakantieWeek 3: ik ga toch. Perfecte temperatuur, prachtig meer, redelijk vlak. Het is heerlijk!

Het blijft bij deze ene mooie loop. 

Thuisgekomen: ik heb zin om weer te beginnen. Ik bouw rustig op en voel tijdens het hardlopen weer de nieuwe zin, moed en energie. Ik kan er weer tegen!

Ook (hernieuwde) motivatie bevonden om te gaan hardlopen?